[Fișă] Consecințele principale ale infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în forma simplă (art. 336 alin. (1) C.p.)

Presupunând că te afli în incomoda situație de a fi inculpat pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în forma simplă (art. 336 alin. (1) C.p.), fișa atașată te va ajuta să înțelegi care sunt principalele posibile consecințe penale, privind cazierul judiciar și privind dreptul de a conduce vehicule.

Am comprimat într-o pagină A4 informațiile relevante despre pedepsele aplicabile (ex. amendă sau închisoare), situații în care nu se stabilește o pedeapsă, ce se înscrie în cazierul judiciar, când se poate radia mențiunea din cazierul judiciar, în ce cazuri se suspendă dreptul de a conduce un vehicul și în ce cazuri se anulează permisul de conducere.

Evident că aceste informații sunt numai repere pentru o cercetare mai detaliată. Actele normative citate trebuie studiate cu atenție și puse în context.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *